Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων – Βιωματικό εργαστήριo «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος»


Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει  επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριo, με θέμα: «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» με εισηγητή-εμψυχωτή τον κ. Δήμο Αβδελιώδη, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και , ώρες 17.00-19.30, στο 3ο-4ο Δ.Σ. Ν. Ψυχικού (Καραθεοδωρή& Κ. Ουράνη 16, Νέο Ψυχικό, τηλ.2106715210, 2106710275).

Ο Δήμος Αβδελιώδης   παρουσιάζει, εν  είδη   μαθήματος,  τη   μέθοδό του  επάνω  στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να   παρουσιαστεί δημόσια. Κάθε τέτοιο κείμενο είναι σαν μια παρτιτούρα, όπως λέει  ο ίδιος, που πρέπει  να ερμηνευθεί σωστά για να μπορέσει να αναδείξει τις διακυμάνσεις και την  πραγματικότητα  των  ιδεών  και  των αισθημάτων  που εμπεριέχονται μέσα  του.  Η ακρίβεια  μιας  τέτοιας αισθητικής  ερμηνείας  αναδεικνύει την  πραγματική  αξία  ενός έργου, ενώ  μια παρερμηνεία  μπορεί  να καταστρέψει  τις λογικές  συνέχειές  του  και  να παρουσιάσει ένα έργο εντελώς διαφορετικό από τις προθέσεις του ίδιου του δημιουργού του. Αν ο σκοπός ενός έντεχνου έργου είναι η βαθειά συγκίνηση, μέσα από την κατανόηση μιας αλήθειας ,που  οδηγεί στην κάθαρση και τη λύτρωση από το φόβο και τη σύγχυση, τότε οι όροι και οι κανόνες που τίθενται γι αυτόν ακριβώς το σκοπό ενυπάρχουν μέσα στο ίδιο το έργο και όχι έξω από αυτό, αρκεί να τους αναγνωρίσουμε.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική. Επειδή ο αριθμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος (50), θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάσει τις δηλώσεις συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο politistikab@gmail.com μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στα τηλ. 213 2100512 και  693 6398486

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου