Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Διημερίδα με θέμα: «Ο Λόγος της Πειθούς: διεπιστημονικές προσεγγίσεις και διδακτικές προτάσεις»


Eνημέρωση 23/2: Απολογισμός διημερίδας
Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και της Ρητορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η επιστημονική μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα με θέμα «Ο Λόγος της Πειθούς: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και διδακτικές προτάσεις». Η διημερίδα διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Β΄, Α΄, Γ,΄Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιά και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


Η διημερίδα  θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα,  Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου, Αθήνα (Μαρασλή 4, στάση μετρό «Ευαγγελισμός»).

Η διημερίδα φιλοδοξεί να προσεγγίσει την πειθώ διεπιστημονικά, ώστε να αναδειχθεί η παιδαγωγική, επικοινωνιακή και πολιτική διάστασή της, και ταυτοχρόνως να παρουσιάσει την εκπαιδευτική αξία της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο, καθώς και στη δια βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων. Περισσότερες πληροφορίες στο https://sites.google.com/site/ergadiglossa   και  rhetoricedu.com


Επισυνάπτεται το πρόγραμμα 


Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προεγγραφή έως 12/2 (λόγω περιορισμένων θέσεων) μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα  http://diimerida-gia-tin-peitho.webnode.gr/  Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής διάρκειας 20 ωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου