Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη: Πράξη ΣΥΝΘΕΣΗ

Σας προσκαλούµε να γνωρίσετε την πράξη ΣΥΝΘΕΣΗ που υλοποιεί το Ίδρυµα Θεοχαράκη σε συνεργασία µε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». Η πράξη ΣΥΝΘΕΣΗ εκτελείται το πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και µαθητές ∆ηµοτικού (∆’-ΣΤ’) και Γυµνασίου και έχει διπλό στόχο: να αποκτήσουν οι µαθητές πολυδιάστατη κατανόηση του βιωµατικού τους χώρου και της πολιτιστικής τους ταυτότητας και ταυτόχρονα να στηρίξει την δηµιουργικότητα, την πρωτότυπη σκέψη, την οµαδικότητα και τη συνεργασία.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ έχει ως αφετηρία της το έργο εξαιρετικών διανοητών/ καλλιτεχνών του 20ου αιώνα που πάντρεψαν τα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύµατα µε την ελληνικότητα και αποτέλεσαν πρόδροµο ή συµβάδισαν µε την Γενιά του 30. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσεται βιωµατικός διάλογος ανάµεσα στο έργο του σηµαντικού έλληνα ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά, µεγάλο µέρος του έργου του οποίου φυλάσσεται στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, µε τα Έργα Ακροπόλεως-Φιλοπάππου του αρχιτέκτονα ∆ηµήτρη Πικιώνη.

Στο πλαίσιο του προγράµµατος προβλέπονται δωρεάν επισκέψεις στα Έργα Ακροπόλεως Φιλοπάππου και στο Ίδρυµα Θεοχαράκη καθώς και διαθεµατικές δραστηριότητες για να πραγµατοποιηθούν στη τάξη. 

 Πέµπτη 22 Ιανουαρίου στις 17:00
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής στο kpapaspiliopoulou@thf.gr 

Ι∆ΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
 Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
 Τ: 210-3611206 ● E: info@thf.gr ● www.thf.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου