Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Απρίλιος, μήνας βιβλίου

Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 23 Απριλίου 2016   διαβάζω & αλλάζω ( http://greekbookday.gr/ )

 

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα
Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με την συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στις εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δελτίο Τύπου

Περίπατος Βιβλίου Χάρτης

Τι διαβάσαμε φέτος! (Μια πρόταση που μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη)

Ψηφίζουμε από τα βιβλία που διαβάσαμε στην τάξη τη φετινή σχολική χρονιά αυτό που μας άρεσε περισσότερο.

Για το πιο δημοφιλές βιβλίο φτιάχνουμε σελιδοδείκτη, αφίσα ή κάρτα βιβλιοπρότασης και τη στέλνουμε στις άλλες τάξεις του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου