Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες ®» - Δανεισμός εκπαιδευτικών σάκων σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχ. έτος 2015-16

  Ενημέρωση 19/2/2016: 5ος-6ος κύκλος δανεισμού:

Σημαντικές ημερομηνίες:

Δημοτικά Σχολεία (εκτός της θεματικής Books on Wheels) (θα πρέπει να διακινηθούν σε 3 τάξεις).
Άφιξη σάκων στα σχολεία: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
1η Αλλαγή τάξης/τμήματος: Τρίτη 29 Μαρτίου

2η Αλλαγή τάξης/τμήματος: Τρίτη 10 Μαΐου
Αναχώρηση σάκων από τα σχολεία: Παρασκευή 10 Ιουνίου


Nηπιαγωγεία και θεματική Books on Wheels
Άφιξη σάκων στα σχολεία: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
Αλλαγή τάξης/τμήματος: Τρίτη 29 Μαρτίου
Επιστροφή σάκων στην ΠΥΡΝΑ: Πέμπτη 21 Απριλίου


Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζει την εφαρμογή  του προγράμματος «Βιβλία σε ρόδες®».

Το πρόγραμμα συνίσταται στο δανεισμό 15  εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα σε 15 θεματικές ενότητες.
Για το Δημοτικό οι  θεματικές ενότητες είναι: «Αθήνα η πόλη μου», «Τα Δέντρα και το Δάσος», «Τα Ζώα»«Νερό»«Ανθρώπινα δικαιώματα», «Θάλασσα»«Κήπος»Παιχνίδι», «Μυθολογία», «Τέχνη: εικαστικές τέχνες»,

«Παραμύθια». Επιπλέον έχει προστεθεί ο σάκος «Βooks onwheels» (βιβλία στα αγγλικά), που δανείζεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας.

Για το Νηπιαγωγείο: «Περιβάλλον», «Συναισθήματα», «Οικογένεια».  

Σε κάθε σάκο περιέχονται 20-30 βιβλία γνώσεων και μυθοπλασίας που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Αρκετά από τα βιβλία μπορούν να τα δανειστούν οι μαθητές στο σπίτι τους για να έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν ολόκληρα. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:  http://www.vivliaserodes.gr/themata/

Οι σάκοι δανείζονται για 8 εβδομάδες σε κάθε σχολείο με στόχο την επεξεργασία τους από 2 τουλάχιστον σχολικά τμήματα, με εναλλαγή στις 4 εβδομάδες. Η μεταφορά τους από και προς αυτό υλοποιείται  από εταιρία ταχυμεταφορών χωρίς κόστος για το σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί των  Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας που επιθυμούν να δανειστούν τους εκπαιδευτικούς σάκους, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που α) προτίθενται κατά το τρέχον σχολικό έτος να υλοποιήσουν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων β) δεν έχουν δανειστεί κάποιο εκπαιδευτικό σάκο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Ειδικά α) για τον σάκο «Βooks on wheels» και β) για τα Νηπιαγωγεία θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί και κατά το σχολικό έτος 2014-2015 και δεν είχαν ικανοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η υποβολή της παρακάτω αίτησης από όλους/-ες τους/τις ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  θα γίνει προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να έχουν τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε θέματα συναφή με τις θεματικές των σάκων.


για τα Δημοτικά (σημειώστε 3 επιλογές) http://tinyurl.com/dimotika      


για τα Νηπιαγωγεία (σημειώστε 1 επιλογή) http://tinyurl.com/nipiagogia 

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 7656/15-9-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου