Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν παρακολούθηση μαθητικών κινηματογραφικών ταινιών 3, 4, 6 & 7 Νοεμβρίου 2014


Οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των  Διευθύνσεων Π. Ε. Αθήνας Β΄ και Α΄  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών  και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε, διοργανώνουν  Κινηματογραφική Εβδομάδα στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα, πρόσβαση: http://www.goethe.de/ins/gr/el/ath/uun/anf.html ), στις 3, 4, 6 & 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 10 ως 11.30 π.μ, για  σχολικές τάξεις Δ, Ε, Στ.


Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν δωρεάν 10 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους που έχουν βραβευτεί στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης….μια ευκαιρία».


Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Ταινιών Μικρού Μήκους συνδιοργανώνονται εδώ και 5 χρόνια από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Τηλεόρασης, την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.  


Θα προβάλλονται οι εξής βραβευμένες ταινίες:
>        Πορτρέτα. Δ. Σ. Κατσικά Ιωαννίνων
>        Άνθρωποι αντικείμενα. Πειραματικό Δ. Σ. Σερρών
>        Παιχνίδι πέρα από τα χρώματα. 14ο Δ. Σ. Πατρών
>        Το αηδόνι. 32ο Δ. Σ. Πατρών
>        Δες με τα μάτια του άλλου. 11ο Δ. Σ. Κομοτηνής
>        Το λάθος. Δ. Σ. Οίας
>        Παιχνίδι χωρίς ρεύμα. Δ. Σ. Σερίφου
>        Τα 5 Ζαλά. Δ Σ. Κολυμβαρίου Χανιών
>        Κρίση, ε και;  Δ.Σ. Φουρφουρά Ρεθύμνου
>        Και πάντα ν΄ αγωνίζομαι. 6ο Δ. Σ. Πρέβεζας

Οι Κινηματογραφικές Εβδομάδες Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι ένας νέος εκπαιδευτικός θεσμός που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Αποσκοπεί στο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, να αγαπήσουν τον κινηματογράφο και να κινητοποιηθούν για να γίνουν με τη σειρά τους δημιουργοί. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών η οποία το υλοποιεί με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Λάτση στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους.
Όσες σχολικές τάξεις ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή,  θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που ακολουθεί και να την  αποστείλουν ηλεκτρονικά στο politistikab@gmail.com μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στα τηλ. 2106392249 και   693 6398486.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετ: έγγραφο υπ'αρ. πρωτ. 1277/13-10-2014 ΔΠΕ Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου