Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων – Βιωματικό εργαστήριο» “Παιδεία τέχνας κατεργάζεται”



Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει  επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Παιδεία τέχνας κατεργάζεται» με εισηγήτρια την κ. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχολική Σύμβουλο,  Δρ. Διδακτικής της Ιστορίας ΕΚΠΑ,  την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρες 17.00-19.30, στο 4ο -10ο  Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής (Χίου και Τσιμισκή, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106390210).
Η ημερίδα, που θα υλοποιηθεί με τη μορφή εργαστηρίου, στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης εικαστικών έργων τέχνης, αξιοποίησης εκπαιδευτικών υλικών πινακοθηκών μουσείων τέχνης, καθώς και τη δημιουργία ψηφιακής πινακοθήκης.
Ειδικότερα, το εργαστήριο περιλαμβάνει:
(α) Εναλλακτικές μεθοδολογικές τεχνικές προσέγγισης εικαστικών έργων.
(β) Εφαρμογές εκπαιδευτικών υλικών από Πινακοθήκες και Μουσεία Τέχνης.
(γ) Μεθοδολογία διαφοροποίησης του υλικού, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε μια ευρεία θεματολογία πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως π.χ. Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ανισότητες – Διαφορετικότητα – Ρατσισμός, Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα, Διαπολιτισμικότητα, αλλά και σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Κοινωνικών Επιστημών, όπως Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Μελέτη Περιβάλλοντος κ.λπ.
(δ) Παρουσίαση φόρμας ψηφιακής πινακοθήκης για την έκθεση των μαθητικών δημιουργιών.
H ημερίδα είναι ανοικτή και δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Ωστόσο, για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του εργαστηρίου, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail politistikab@gmail.com, μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στα τηλ. 2132100512 και  6936398486.
   

Συνημμένο: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 6605/7-5-2014 Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου