Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιμορφωτική ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «ΦΕΚ+Τέχνη στο Μουσείο Τυπογραφίας»

Σας ενημερώνουμε ότι οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων της Β΄ και Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε.
Αθήνας διοργανώνουν επιμορφωτική ξενάγηση στην εικαστική έκθεση:

«ΦΕΚ + Τέχνη στο Μουσείο Τυπογραφίας»

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 15:30 -17:15, στο Εθνικό Τυπογραφείο, Καποδιστρίου 34, Ομόνοια.(Στάση Μετρό Ομόνοια), για 20 εκπαιδευτικούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Eκπαιδευτική πύλη «Ακολούθησε τον Οδυσσέα»

Diadrasis LogoΟ νέος κόμβος «Ακολούθησε τον Οδυσσέα» καλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του ελληνικού πολιτισμού και περιλαμβάνει:
Αποθετήριο με μηχανή αναζήτησης, όπου έχουν αποδελτιωθεί κυρίως αρχεία pdf, αρχεία ήχου, links που οδηγούν σε διαδραστικά παιχνίδια κ.λπ. με εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις περιήγησης που έχουν σχεδιάσει οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Δημόσια Μουσεία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αναζητούν υλικό ανά θέμα (με λέξεις κλειδιά), χρονική περίοδο ή περιφέρεια.
Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά δεκατέσσερις θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα από την Εποχή του Χαλκού έως και τον 20ό αιώνα. Για κάθε θεματική ενότητα προβλέπεται διαδρομή για εκπαιδευτικούς και διαδρομή για μαθητές με κείμενα, προτάσεις

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Σας ενημερώνουμε ότι oι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων της Β΄ και της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη διοργανώνουν επιμορφωτική ενημερωτική ημερίδα για την αξιοποίηση της ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής «Σύνθεση Ιδεών, Μορφών και Εργαλείων για την πολιτιστική και καλλιτεχνική εκπαίδευση» και ξενάγηση στην έκθεση «Pablo Picasso και Jean Cocteau, οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Eυχές


Επιμορφωτικό σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο «Δημιουργική γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Μουσείο Γουλανδρή», Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, 10.00-14.00


Eνημέρωση 2/1: Τακτικοί και αναπληρωματικοί συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί (για να δείτε τους πίνακες με τα ονόματα σε μεγαλύτερο μέγεθος πατήστε πάνω σε αυτούς) Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται Όσοι/-ες εκπαιδευτικοί υποβάλουν αίτηση στο προσεχές διάστημα θα τίθενται στον πίνακα των αναπληρωματικών συμμετεχόντων.


 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων
σε συνεργασία με τ
o WWF Ελλάςκαι με την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, προτίθενται να διοργανώσουν βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα«Δημιουργική γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Μουσείο Γουλανδρή» το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 10.00-14.00 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 2108015870).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διάχυση φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών πρακτικών δημιουργικής γραφής για μια πολυδιάστατη προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολικό πλαίσιο. 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

10.00 – 10.30: Προσέλευση – χαιρετισμοί.

10.30 – 11.00: Φυτεύοντας ένα βιβλίο: Φιλαναγνωσία και περιβάλλον. Δρ. Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Αν. Αττικής.

11.00 – 11.30: Φτιάχνω κόσμους με τις λέξεις: Δημιουργική γραφή στο σχολείο. Ελένη Σβορώνου, Yπεύθυνη Περιβαλλλοντικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης WWF Eλλάς.

11.30 – 11.45: Διάλειμμα

11.45 - 13.30: Βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Από το μουσείο … στην τάξη μας». Ελένη Σβορώνου.

13.30 – 14.00: Συζήτηση – αξιολόγηση.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα επιλεγούν 40 εκπαιδευτικοί. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.Υποβολή αίτησης συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας: http://tinyurl.com/dimiourgikigrafi  

Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. 

 

Σχετ: Έγγραφο υπ΄ αρ. πρωτ. 11586/22-12-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας