Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ολοκλήρωση Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων – Συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας

Σύμφωνα με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 7241/20-5-2014 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας παρακαλούνται: 

α) Οι Διευθυντές/-τριες, Προϊστάμενοι/-νες των Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας να συμπληρώσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 την ηλεκτρονική φόρμα καταγραφής ολοκληρωμένου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε στη σχολική τους μονάδα κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014, ακολουθώντας τις οδηγίες του παραπάνω εγγράφου.

β) Oι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και εκπόνησαν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014) ως συντονιστές να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα- απολογιστικό ερωτηματολόγιο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, ακολουθώντας τις οδηγίες του παραπάνω εγγράφου.

α) Hλεκτρονική φόρμα καταγραφής ολοκληρωμένου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων (συμπληρώνεται από τους Διευθυντές)

β) Απολογιστικό ερωτηματολόγιο Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων (συμπληρώνεται από το συντονιστή εκπαιδευτικό)


Η εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συμπλήρωση και υποβολή των παραπάνω είναι υποχρεωτική για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων –Επιμορφωτική συνάντηση στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα


Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει   ημερίδα-επιμορφωτική συνάντηση στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη), για 30 εκπαιδευτικούς, με εισηγήτρια την κ. Χαρούλα Χατζηνικολάου, Ιστορικό Τέχνης-Επιμελήτρια Εκπαίδευσης,  την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και κατά τις ώρες 15.45-18.00, στην Πινακοθήκη (οικία Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα), Κριεζώτου 3 (στάση μετρό Σύνταγμα).


Από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γενικά στο Μουσείο Μπενάκη και ειδικότερα στην Πινακοθήκη Γκίκα. Θα προταθεί μια υποδειγματική περιήγηση για παιδιά Δημοτικού στους χώρους της Πινακοθήκης, θα γίνει αναφορά  στα καλοκαιρινά προγράμματα και στον προγραμματισμό του φθινοπώρου και τέλος ξενάγηση.


Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επειδή ο αριθμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος (30), θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο politistikab@gmail.com μέχρι τις 27 Μαΐου 2014, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.


Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στα τηλ. 213 2100512 και  6936398486.

Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 7212/20-5-2014 ΔΠΕ Β΄ Αθήνας

 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

18 Μαΐου 2014 Διεθνής Ημέρα Μουσείων


Για τον εορτασμό του έτους 2014, το ICOM επέλεξε το θέμα "Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν".

Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενος φορέας για το 2014 να είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκτιμώντας την προσφορά του στην προστασία, μελέτη και προβολή του βυζαντινού πολιτισμού. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στο μουσείο αυτό. Θα ακολουθήσει γιορτή με μουσική εκδήλωση.

Ποικίλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης για το διάστημα από 3 Μαΐου έως 18 Ιουνίου 2014 σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα: εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Την Κυριακή, 18 Μαΐου 2014, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη.

Η αφίσα ελληνικά εδώ.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων